Fris en mistig

Het is fris en mistig, voor de honden prima omstandigheden om mee te doen aan het UV. Voor de begeleiders van de honden was het wel wat te fris maar een bakje koffie of thee doen dan wonderen.

Iets voor 10 uur verzamelen we op het veld. Na een welkomstwoord en het verzoek aan iedereen om zich aan de corona regels te houden, worden de chipnummers gecontroleerd en krijgt iedereen een hesje. En dan gaan we onderweg.

uv1.jpg 2.94 MB

Alle deelnemers fietsen achter Dick, hij weet de route. Gevolgd door een auto met de keurmeester, een auto met reserve fiets, een auto met hondenkar en een auto met de koffie. 

De honden hebben er zin in een willen harder dan verstandig is, ze weten nog niet dat ze nog 20 km moeten. De route gaat richting Dedemsvaart, waar we het bos in gaan.

uv2.jpg 322.89 KB


Pauze

Na 8 km is onze eerste stop en hebben we 15 minuten pauze. Tijd voor koffie. En water voor de honden. De keurmeester, Toon Hop, controleert de voetzolen van de honden en constateert dat alle honden in prima conditie zijn en na de pauze verder mogen.

De route gaat vervolgens nog een stuk door het bos om daarna tussen de weilanden door te fietsen. De honden houden het prima vol, de een loopt wat harder dan de ander maar allemaal gaan ze harder wat nodig is.

Na 7 km is de volgende stop. Ook hier krijgen de honden weer water en worden de voetzolen gecontroleerd. Voor de begeleiders is er koffie met een koek. En dan gaan we op weg voor het laatste stukje van 5 km.

uv3.jpg 1.65 MB

De honden houden het allemaal prima vol. Na iets meer dan 2 uur zijn we terug bij de club.

Gefeliciteerd allemaal met het behalen van het UV-examen.