Ondanks dat er tijdens de training niet altijd even veel honden zijn, hebben we vandaag een mooi deelnemersveld. Maar liefst 14 honden doen er mee.

onderlinge2019-1.jpg 149.69 KB
Om 9.00 vertrokken we naar de speurvelden in de Nieuwe Krim. Op onze eigen velden is het gras te lang en we mogen speuren op de velden van kringgroep Hoogeveen. Kringgroep Hoogeveen bedankt hiervoor.

Als eerste zijn de beginnende speurders aan de beurt. Voor de jongste honden werd er een trainingsspeur gelegd. Voor de honden die bijna klaar zijn voor IGP1 werd er een uitdagender spoor gelegd waar in de grenzen werden verlegd. Jos Timmer, onze keurmeester van deze dag, geeft alle geleiders passende punten en tips voor verder opbouw.

onderlinge2019-3.jpg 179.2 KB
Het is mooi om te zien hoe de ene hond onverstoorbaar speurt en de andere hond denkt die is niet normaal en vervolgens zijn werk niet meer doet. Voor de geleiders was het heel leerzaam en weten ze waar ze nog op moeten trainen om examen te kunnen doen.

En dan is er koffie/thee met taart. Een prachtige en heerlijke taart ter ere van ons 45 jarig bestaan.

Daarna waren de IGP 3 deelnemers aan de beurt. Alle honden begonnen super aan hun spoor. Gaande weg verliep dit bij de ene beter dan bij de ander maar allemaal hebben ze laten zien dat ze kunnen speuren. Winnaar van onderdeel A is geworden Dieke met Whoopi.

Terug bij de club is het dan eerst tijd voor de lunch. Acht honden en hun geleiders lieten zien hoever ze waren in het VZH programma. De geleiders konden mooi zien hoe de hond reageert in "wedstrijd/examen" situatie en dat is toch anders dan tijdens de training.

onderlinge2019-6.jpg 157.18 KB
Maar iedereen mag trots zijn op zijn/haar prestatie. Winnaar van de beker voor beste VZH is geworden Tanja met Aiyana.

Daarna werd het wat rustiger met het aantal deelnemers op IGP afdeling B deden maar twee combinaties mee en met pakwerk maar een. Toch was het mooi om te zien hoe de geleiders hun hond kennen en zo samen het best mogelijke resultaat neer zette. Winnaar IGP B en C Dieke met Whoopi. En zij hebben dan ook de wisselbeker meegenomen.

Jos bedankt voor het keuren vandaag.